Stichting Pak An

De ondernemingen Grolsch en de Feestfabriek (bekend van onder anderen De Zwarte Cross) namen in 2016 het initiatief tot het oprichten van Pak An. Het doel van de stichting is mensen met mooie ideeën over het vooruit helpen van de Achterhoek om niet te begeleiden, financieel te ondersteunen en ruchtbaarheid aan de projecten te geven.

De oproep tot het ontwerpen van een vlag voor de Achterhoek werd een groot succes. Het ontwerp van Paul Heutinck uit Winterswijk werd door de jury als mooiste uitgekozen. De stichting gaf meteen alle rechten erop vrij.

Achterhoekse Vlag bij MVVA

Bennie Te Vaarwerk
(1958-2018)

Man van archieven, heerlijkheid Borculo en Achterhoek

Bennie te Vaarwerk

De instelling van de Willem Sluiter Prijs is te danken aan Bennie te Vaarwerk (1958-2018). Met een legaat maakte hij het mogelijk nog zeker een halve eeuw deze belangrijke Achterhoekse prijs uit te reiken. De bekendste dichtregels van Willem Sluiter ­– we komen er nog op terug – inspireerden hem hiertoe. Te Vaarwerk was verslingerd aan de geschiedenis en dan speciaal aan die van de heerlijkheid Borculo. Al jong bezocht hij archieven om er onderzoek te doen en later vond hij er ook zijn werk.

Verder lezen