Mooi Achterhoek

De fervente wandelaars Ans Berendsen en Henk Eenink in Ruurlo begonnen in 2015 met het plaatsen van wandelroutes op hun website onder de naam Mooi Achterhoek. Al in 2016 werd een van die routes verkozen tot de mooiste wandeling van het jaar.

Ans Berendsen en Henk Eenink proberen de al bekende routes zo veel mogelijk te mijden en schromen niet letterlijk buiten de gebaande paden te treden. Aan het downloaden van de routes zijn geen kosten verbonden; de twee initiatiefnemers nemen die voor hun rekening. Het gaat hen erom hun plezier in de mooie Achterhoek met anderen te delen.

Logo Mooi Achterhoek
Bennie Te Vaarwerk
(1958-2018)

Man van archieven, heerlijkheid Borculo en Achterhoek

Bennie te Vaarwerk

De instelling van de Willem Sluiter Prijs is te danken aan Bennie te Vaarwerk (1958-2018). Met een legaat maakte hij het mogelijk nog zeker een halve eeuw deze belangrijke Achterhoekse prijs uit te reiken. De bekendste dichtregels van Willem Sluiter ­– we komen er nog op terug – inspireerden hem hiertoe. Te Vaarwerk was verslingerd aan de geschiedenis en dan speciaal aan die van de heerlijkheid Borculo. Al jong bezocht hij archieven om er onderzoek te doen en later vond hij er ook zijn werk.

Verder lezen