Hans Martijn Ostendorp

Hans Martijn Ostendorp (Dinxperlo, 1969) is sinds 1 september 2017 algemeen directeur van Betaald Voetbal De Graafschap BV. Hiervoor is hij o.a. actief geweest als CDA-wethouder in de gemeente Aalten en aansluitend, van april 2009 t/m augustus 2017, was hij burgemeester van de Utrechtse gemeente Bunnik.

Als algemeen directeur van De Graafschap zet hij zich voor een belangrijk deel in voor het uitbouwen van de maatschappelijke rol van De Graafschap in de Achterhoek en wil hij blijven werken aan een samenleving waarin omzien naar elkaar een vaste waarde blijft.

Bennie Te Vaarwerk
(1958-2018)

Man van archieven, heerlijkheid Borculo en Achterhoek

Bennie te Vaarwerk

De instelling van de Willem Sluiter Prijs is te danken aan Bennie te Vaarwerk (1958-2018). Met een legaat maakte hij het mogelijk nog zeker een halve eeuw deze belangrijke Achterhoekse prijs uit te reiken. De bekendste dichtregels van Willem Sluiter ­– we komen er nog op terug – inspireerden hem hiertoe. Te Vaarwerk was verslingerd aan de geschiedenis en dan speciaal aan die van de heerlijkheid Borculo. Al jong bezocht hij archieven om er onderzoek te doen en later vond hij er ook zijn werk.

Verder lezen