Gerwin Nijkamp

Gerwin Nijkamp (Lochem, 1985) is hoofdredacteur bij Achterhoek Nieuws, uitgever van twaalf lokale weekbladen in de Achterhoek. Na zijn opleiding journalistiek in Zwolle werkte hij een aantal jaren als verslaggever voor dagblad de Stentor in Zutphen. Daarna ging aan de slag ging bij Weevers in Vorden. Na de samenwerking die de uitgevers BDU en Weevers in 2015 aangingen, zette hij zijn werk voort bij Achterhoek Nieuws, gevestigd in Lichtenvoorde.

Gerwin geniet van de bijzondere verhalen die achter de vaak nuchtere Achterhoekers schuilgaan en hoopt dat hij er als jurylid van de Willem Sluiter-prijs veel voorbij ziet komen.

Bennie Te Vaarwerk
(1958-2018)

Man van archieven, heerlijkheid Borculo en Achterhoek

Bennie te Vaarwerk

De instelling van de Willem Sluiter Prijs is te danken aan Bennie te Vaarwerk (1958-2018). Met een legaat maakte hij het mogelijk nog zeker een halve eeuw deze belangrijke Achterhoekse prijs uit te reiken. De bekendste dichtregels van Willem Sluiter ­– we komen er nog op terug – inspireerden hem hiertoe. Te Vaarwerk was verslingerd aan de geschiedenis en dan speciaal aan die van de heerlijkheid Borculo. Al jong bezocht hij archieven om er onderzoek te doen en later vond hij er ook zijn werk.

Verder lezen