Angelique Krüger

Angelique Krüger (Haarlem, 1969) volgde opleidingen tot theatermaker en coach/counselor en werkt sinds 25 jaar als zelfstandig programmamaker/presentator en dagvoorzitter. Sinds 1993 is zij één van de vaste gezichten van Omroep Gelderland

Contact en communicatie zijn sleutelwoorden van Angelique, iets op een positieve en respectvolle manier voor het voetlicht brengen is haar uitgangspunt. Hoewel de Achterhoek nog mooier maken bijna onmogelijk lijkt, zal de Willem Sluiter Prijs daar zeker een steentje aan bijdragen! stelt ze.

Bennie Te Vaarwerk
(1958-2018)

Man van archieven, heerlijkheid Borculo en Achterhoek

Bennie te Vaarwerk

De instelling van de Willem Sluiter Prijs is te danken aan Bennie te Vaarwerk (1958-2018). Met een legaat maakte hij het mogelijk nog zeker een halve eeuw deze belangrijke Achterhoekse prijs uit te reiken. De bekendste dichtregels van Willem Sluiter ­– we komen er nog op terug – inspireerden hem hiertoe. Te Vaarwerk was verslingerd aan de geschiedenis en dan speciaal aan die van de heerlijkheid Borculo. Al jong bezocht hij archieven om er onderzoek te doen en later vond hij er ook zijn werk.

Verder lezen