2 april Hans Keuper in Eibergen met gedichten en muziek

De tweede Willem Sluiter Prijs wordt uitgereikt in 2026. Vanaf najaar 2025 kunnen weer voordrachten voor de prijs worden ingediend. De Willem Sluiter Stichting wil in de tussenliggende periode door lezingen of voordrachten een podium bieden aan personen en initiatieven in de Achterhoek en Liemers die een bijzondere bijdrage aan de samenleving leveren.   

De eerste die ‘de vloer op gaat’ is dichter, liedjesmaker en muzikant Hans Keuper. Hij was in 2021 de winnaar van de eerste Willem Sluiter Prijs. Op zondag 2 april treedt Hans op in de Oude Mattheüs Kerk in Eibergen. In zijn voorstelling onder de titel “Plat manges hoge op estokken” draait alles om zijn grote passie, de streektaal. “Het zal gaon aover de geschiedenis van ’t Nedersaksisch” en Hans brech ’n kromhoorn, ’n monika en een gitaar met, het programma zit vol met muziek en gedichten. “A’j neet komt, kö’j der ok neet aover met praoten!”  

Het optreden van Hans Keuper vindt op zondag 2 april plaats van 13.30 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. De Oude Mattheüs Kerk staat in het centrum van Eibergen, adres Grotestraat 50.