Prijsuitreiking op zaterdag 18 september

De Willem Sluiter Prijs 2021 wordt uitgereikt op zaterdag 18 september in de Oude Mattheuskerk in Eibergen. Juryvoorzitter Diana Abbink maakt hier bekend wie van de tien genomineerden wordt bekroond, vanwege zijn of haar verdiensten voor de streek. De winnaar ontvangt uit haar handden 5000 euro en een door de beeldhouwer Anton ter Braak vervaardigde penning.

Vanwege coronamaatregelen moest de voor 20 maart geplande uitreiking van deze grote prijs voor de Achterhoek uitgesteld worden, naar aanvankelijk juni en later zelfs september.

De uitreiking heeft plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst, die om twee uur die zaterdagmiddag begint. Ondanks de versoepelingen van de coronamaatregelen kan deze naast genomineerden en andere genodigden slechts door een beperkt aantal belangstellenden worden bijgewoond. Zij moeten zich voor 11 september aanmelden via info@willemsluiterprijs.nl. Iedereen kan echter de rechtstreekse uitzending volgen via deze site. Informatie hierover volgt nog.De door beeldhouwer Anton ter Braak vervaardigde penning waarop als randschrift de bekende ‘achter-hoek’-regels zijn gegraveerd