Willem Sluiter Prijs trekt 42 voordrachten

De Willem Sluiter Prijs voor de Achterhoek is in korte tijd populair geworden. Er kwamen in totaal 42 voordrachten voor binnen. Hieruit kiest de jury in eerste instantie tien genomineerden. Hun namen worden in februari gepubliceerd op de website www.willemsluiterprijs.nl. Op zaterdag 20 maart maakt de jury bekend wie van hen de winnaar is.

Die dag wordt deze prijs voor de eerste keer uitgereikt. De winnaar ontvangt 5000 euro en een passende penning, die is vervaardigd door beeldhouwer Anton ter Braak. Wie de Achterhoek op een positieve manier voor het voetlicht brengt, maakt voortaan eens in de vijf jaar kans op deze prijs, die is genoemd naar de nauw met deze streek verbonden dichter Willem Sluiter (1627-1673).

De instelling van de Willem Sluiter Prijs is te danken aan de twee jaar geleden overleden Bennie te Vaarwerk uit Eibergen. Hij stelde een legaat beschikbaar en nam het initiatief tot oprichting van de Stichting Willem Sluiter Fonds. Met een legaat maakte Te Vaarwerk het mogelijk nog zeker een halve eeuw deze belangrijke Achterhoekse prijs uit te reiken.