Achterhoek loopt warm voor prijs

De Achterhoek begint duidelijk warm te lopen voor de in oktober tijdens een presentatie aangekondigde Willem Sluiter Prijs. Er zijn al 22 voordrachten voor binnen. De animo hiervoor overtreft de verwachting van de organiserende Stichting Fonds Willem Sluiter. Tot 1 januari kan iedereen via de website www.willemsluiterprijs.nl nog een voordracht doen.

Wie de Achterhoek op een positieve manier voor het voetlicht brengt, maakt voortaan eens in de vijf jaar kans op deze grote prijs, die is genoemd naar de nauw met deze streek verbonden dichter en dominee Willem Sluiter (1627-1673). Zijn bekende dichtregels ­– Waer iemant duisent vreugden soek,/ Mijn vreugt is in dees’ achter-hoek – zijn als randschrift gegraveerd op de penning bij deze prijs.

Willems Sluiters bekendste regels zijn gegraveerd op de penning bij de baar hem genoemde prijs.