Hoe ontwerp voor logo ontstond

IdeeMedia uit Groenlo ontwierp naast de website voor de Willem Sluiter Prijs ook het logo. Voor beide is aansluiting gezocht bij de door beeldbouwer Anton ter Braak vervaardigde penning bij de prijs. In die penning, met een boerderij in een Achterhoeks coulissenlandschap en het gelaat van de dichter Willem Sluiter (1627-1673), zijn veel details uitgewerkt. Voor het logo werd gezocht naar een herkenbare beeltenis, maar simpeler van vorm en met minder details. Omdat die details minder handig zijn bij toepassing in allerlei media en ook digitaal. Zo ontstond uit de contouren van Sluiter het ontwerp. “De ronde vorm en de duidelijke vorm van de ogen en de neus van Willem leken ons een mooi uitgangspunt voor het logo. We hebben zijn wilde haren maar wat laten zitten voor deze variant”, lichtte Maarten Kooiker namens IdeeMedia toe bij de presentatie van de prijs op 6 oktober in de Oude Mattheuskerk in Eibergen.

Voor het ontwerp van het logo is aansluiting gezocht bij de door beeldbouwer Anton ter Braak vervaardigde penning bij de prijs.